Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párkapcsolat

2012.06.14

 Ha igazán szeretünk valakit, akkor úgy imádjuk, ahogy van. Nem akarjuk megváltoztatni, nem akarjuk neki megmondani, hogy mit hogyan csináljon - engedjük, hogy ne csak létezzen, hanem éljen is mellettünk. Ez azonban csak úgy működik, ha mindig tudatjuk a másikkal, hogy ránk számíthat, és mindig ott állunk majd mellette, ha támogatásra van szüksége.

Nem a pénzről van szó, vagy arról, hogy a lelkünket is kidolgozzuk azért, hogy a másikat segítsük; az érzelmi támasz sokkal fontosabb, mint bármilyen tárgyi eszköz.

Bízz benne

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos egy párkapcsolatban a bizalom. De nem csak arról beszélünk, hogy ne féltékenykedj állandóan vagy ne képzeld a másikat megrögzött hazudozónak - a szó legáltalánosabb értelmében bízz benne. Vagyis ha valamit elhatároz, akkor higgy abban, hogy ezt véghez is fogja vinni, és ne gondold rögtön, hogy na, ezt is csak úgy mondja bele a levegőbe. Megígéri, hogy nem fog többet elkésni a randijaitokról? Hidd el, hogy ezt meg is fogja tenni, és ne keresd állandóan az érveket arra, hogy miért is biztos, hogy megint csak kamuzott, hogy lenyugtasson téged.

Légy optimista

Bármilyen merész ötlettel is álljon elő, pozitívan fogadd a lelkesedését. Kitalálja, hogy rocksztár akar lenni, pedig olyan bot füle van, hogy a kutyák szebben vonyítanak? Kit érdekel?! Ahelyett, hogy lehülyézed, inkább mondd neki, hogy "Tényleg? Én leszek a legnagyobb rajongód!". Persze azért itt is vannak bizonyos határok, mert ha mondjuk a párod kitalálja, hogy Guiness-rekordot fog dönteni a legrövidebb idő alatt legtöbb vodkát ivó ember kategóriában, akkor nem biztos, hogy el kell menned a boltba venni húsz üveggel... ;-)

Told előre

Hiába vannak a kedvesednek hatalmas tervei, ha a megvalósításukig már soha nem jut el. Ha olyan ötlete van, amivel tudod, hogy érdemes lenne foglalkoznia, akkor hajtsd őt előre. Persze nem ostorral a kezedben kell fölötte állnod addig, amíg el nem készül. Elég, ha megkérdezed, hogy áll a dologgal, vagy van-e szüksége egy kis segítségre. Finoman próbáld előre tolni, mert az agresszióval nem mész semmire.

Ne feledd: egyenrangúak vagytok

Belebukott a párod egy projectbe? Ez még nem a világ vége. Egy pillanatig se éreztesd vele azt, hogy a kudarca megint csak azt bizonyítja, hogy hozzád képest mennyire el van maradva. Hiszen ha elnyomod őt, akkor egyrészt azt a kevés lelkesedését is elveszíti, ami korábban volt neki, másrészt pedig partner helyett papucsot csinálsz belőle. És komolyan, aki csak egy papucs mellett érzi jól magát, azzal elég nagy gondok vannak...

Ti hogyan támogatjátok a párotokat? Szavakkal, tettekkel, vagy nem is érdekelnek benneteket a hatalmas tervek?