Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Buli tippek

2012.01.28

Aludj eleget!

Ha 100%-os akarsz lenni az éjszakába nyúló eseményen, érdemes előző nap jól kialudnod magad. Ezzel megelőzheted a nyúzott vonásokat, a karikás szemeket és a fáradt izmokat - elvégre táncolnod is illene valamivel, ha már az újévet ünneplitek!

Tankold fel magad vitaminokkal!

A parti előtt egy, de inkább több nappal próbálj meg egészséges, nyers ételeket fogyasztani, hiszen ezek széppé teszik a bőrödet és az alakodnak is kedveznek. Amikor a szórakozást követően hazaérsz, a gyorsabb regeneráció érdekében vegyél be valamilyen multivitamin-készítményt!

Hidratáld magad!

És ne csak krémekkel, hanem tiszta, szénsavmentes vízzel is! Hiszed vagy sem, a hangulatodat és a közérzetedet is befolyásolja, hogy hozzájutsz-e a szükséges folyadékmennyiséghez, ráadásul a pörgést, táncot is jobban bírod, ha folyamatosan pótolod a szervezetedből elhasznált vizet.

Óvatosan a piával!

Ha elég idős vagy az alkoholizáláshoz, akkor természetesen nem gond, ha az ünnep apropóján egy kis mennyiséget elfogyasztasz. DE! Számos olyan praktika létezik, amellyel minimálisra csökkentheted a térden csúszás, hányás, összeakadó nyelvvel elhalandzsázott szerelmi vallomások és a többi iszonyat beégés esélyét.

Például:

  • A nap folyamán elfogyasztott étel mennyisége fordítottan aránylik a becsiccsentés mértékével. Tehát, ha történetesen csak egy darab szendvicsre futotta tőled, nehogy bedönts egyszerre két-három pohár kevertet, mert elképzelhető, hogy a mellékhelyiségben rövid időn belül szembetalálkozol a gyomrod által rögtönzött, egzotikus sajtosbagett-vodkanari koktéllal, az pedig nem túl gusztusos látvány.
  • Lassan igyál és figyeld a közérzetedet! Ne hagyd, hogy a haverok beléd diktáljanak "csak még egy pohárral", ha te már "elég jól" érzed magad!
  • Ha gyanítod, hogy megszaladt a "butykos" és épp kezdenél rosszul lenni,  kompenzálj egy kis kajával (csak ne chipssel, csokival!) és vízzel - utóbbi ráadásul kifejezetten jót tesz, hiszen az alkohol vizet von el a szervezettől.

Időnként csekkold a külsődet!

Egy bulin nincs égőbb, mint egy fogakra kenődött rúzs, szemzugban összegyűlt tus vagy egy feltűnő pisztolytáska. Épp ezért félóránként-óránként uzsgyi ki a mosdóba és szedd rendbe magad, hidd el, ha majd a partifotók között szemezgettek, megköszönöd magadnak ezt a kis figyelmességet!

Figyelem! Ez a része csak csajoknak való! Pasik kizárva!

Kényelmes ruhában indulj el!

Ugye nem akarsz egyfolytában azon izgulni, hogy mikor villantasz cicit, popsit és egyebet egy vadabb tánc közben? Akkor alkalmazd Nicole Richie egyik divattippjét: indulás előtt táncolj, ugrálj kicsit otthon az outfitedben, nehogy a partin derüljön ki, hogy valami nem stimmel! A cipő is nagyon fontos, lehetőleg ne most törd be a vadiúj magassarkúdat, vagy ha nem tudod megállni, legalább ragtapaszt vigyél magaddal - biztos, ami biztos!